Hoe is de Smoothie Chef begonnen?

De reden waarom ik (Bas) besloot om te beginnen met de Smoothie Chef is omdat ik tegen een probleem aan liep toen ik mijn smoothies begon te maken.
Na de aanschaf van mijn eerste Nutribullet duurde het niet lang voordat de keuken kastjes vol stonden met verschillende smoothie ingrediënten en uiteraard lag aanrecht vol met verschillende soorten fruit. Toch wel een flinke kosten post!

Een smoothie was er ook niet zomaar! Al het schillen, snijden, meten en wegen nam ook wel wat tijd in beslag, een lekkere smoothie pakken voordat ik in de auto sprong om naar mijn werk te gaan zat er hierdoor ook niet echt in.

Daarnaast begon ik me af te vragen of de recepten die ik op het internet vond ook daadwerkelijk de voedingsstoffen gaven die ik verwachte, zoveel opties en variaties!

Dat kan beter!

Ik stapte over op de diepvries smoothie packs van de supermarkt. Opzich een hele goed stap, maar dit lost nog steeds niet alle issues op. Het duurde wat minder lang maar toch was het maken van een smoothie niet echt snel en moeiteloos.

Dat is wat ik wilde bereiken!

Snel: Een smoothie maken moet niet te veel tijd in beslag nemen. Een snelle gezonde “hap” is wat ik wil
Moeiteloos: Teveel moeite om een smoothie te maken zorgt ervoor dat je voor een makkelijker alternatief kiest. Dit moet geen optie zijn! Niet nadenken, niet snijden, wegen, meten of schillen maar gewoon blenden en genieten.
Betaalbaar: Al die losse ingrediënten kopen loopt snel in de cijfers. Een smoothie moet niet alleen snel en makkelijk zijn, maar hoeft ook niet zo duur te zijn

Met deze doelen is Smoothie Chef ontstaan en opgericht in Maart 2019.

Mijn hoop is om hiermee de smoothie een laagdrempelig alternatief te maken tegenover al die ongezonde makkelijke hapjes. Gezond eten hoeft niet moeilijk of duur te zijn!